Orthodontie | Behandelingen

Op een veilige manier tanden bleken.

In de orthodontie richten we ons op het in een betere positie brengen van de tanden. Denk bijvoorbeeld aan alles wat met beugels te maken heeft. Het doel is om de tanden recht uit te lijnen in de tandboog. Hiermee verbetert het uiterlijk en de manier waarop de tanden op elkaar bijten. Bovendien zorgt dit ervoor dat je tanden makkelijker schoon te maken zijn.

Behoefte aan onze expertise in de orthodontie? Laat het dan direct even weten.

Contactgegevens MedOral

0638003611 info@medoral.eu
Wij zijn aan het verhuizen !!!
Al onze trouwe patiënten hebben een e-mail van ons mogen ontvangen.

Openingstijden

Maandag
09:00 - 17:00
Dinsdag
09:00 - 17:00
Woensdag
09:00 - 17:00
Donderdag
09:00 - 17:00

Veelgestelde vragen

Binnen de tandheelkunde merken we dat er een groot aantal veelgestelde vragen zijn. Vandaar dat we je doorverwijzen naar allesoverhetgebit Hier vind je namelijk een antwoord op deze vragen. De website is gemaakt en wordt bijgehouden door de Nederlandse Vereniging ter bevordering van de Tandheelkunde (NMT). Dit betreft een beroepsorganisatie voor zowel tandartsen als ook patiënten. Het biedt je op een objectieve manier veel informatie over allerlei afwijkingen van de tanden en het tandvlees. Echter kom je hier ook informatie tegen over declaraties en de tarieven die tandartsen hanteren.

 • Wanneer eigen risico bij de tandarts?

  Voor patiënten onder de 18 jaar is de mondzorg onderdeel van de basisverzekering (met uitzondering van kronen, bruggen, implantaten en beugels), maar geldt er geen eigen risico. Voor patiënten vanaf 18 jaar zit de meeste mondzorg niet in de basisverzekering. Dat betekent dat de rekening van de tandarts niet onder het eigen risico uit de basisverzekering valt. Bent je 18 jaar of ouder en maak je echter kosten voor die mondzorg die wél in de basisverzekering zit, dan valt dit wel onder het eigen risico. meer info ( click here )
 • Tandheelkundige hulp tot 18 jaar zit in de basisverzekering

  De meeste tandheelkundige hulp voor kinderen tot 18 jaar wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Volwassenen hebben hiervoor een aanvullende verzekering nodig, die (deels) de kosten dekt. Maar die is vaak onbetaalbaar voor mensen met een laag inkomen.
 • Natura of restitutie?

  Naturapolis Bij een naturapolis krijg je je behandeling volledige vergoed als je naar een behandelaar gaat die een contract heeft afgesloten met jouw zorgverzekeraar. Ga je naar een niet-gecontracteerde behandelaar, dan moet je (een deel van) de kosten zelf betalen. Restitutiepolis Als je een restitutiepolis afsluit, dan mag je zelf kiezen door wie je je laat behandelen. Hier maakt het niet uit of de behandelaar wel of geen contract heeft met de zorgverzekeraar.
 • Stoppen met medicijnen tijdens behandeling

  In principe kun je je medicijnen gewoon blijven slikken als je naar de tandarts gaat. De tandarts kan je echter wel verzoeken om tijdelijk te stoppen met het slikken van de medicatie of de dosis te verminderen. Als je bijvoorbeeld antistollingsmedicijnen gebruikt kan de tandarts, voorafgaand aan een ingreep, vragen om daar tijdelijk mee te stoppen of de dosis te verminderen. Dit is overigens lang niet altijd noodzakelijk. Dit kan in overleg met de huisarts of de trombosedienst.
 • Gebruik je medicijnen?

  Als je mondzorgverlener niet (goed) op de hoogte is van jouw medicijngebruik kan dat onveilige situaties tot gevolg hebben en het stellen van een juiste diagnose bij klachten bemoeilijken. Daarom is het belangrijk dat je het altijd aangeeft als je medicijnen gebruikt. Zelfs als de medicijnen in jouw ogen niet van invloed lijken te zijn, is het verstandig hier toch melding van te maken.
E-mailen
Inschrijven