U bent van harte welkom bij ons op de praktijk.

Inschrijven als nieuwe patiënt

Voor aanmelding als nieuwe patiënt graag onderstaand formulier invullen. De velden met een * zijn verplicht.

Na ontvangst van uw gegevens nemen we binnen 1 werkdag contact met u op. Zorg ervoor dat u per mail of telefonisch goed bereikbaar bent. Inschrijven is ook mogelijk via telefoonnummer of door binnen te lopen in onze praktijk. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld.

Het Burgerservicenummer (BSN) is een verplicht veld.

  Naam
  Achternaam
  Geboortedatum
  Geslacht
  BSN
  E-mailadres
  Telefoonnummer
  Staat u onder een bewindvoerder?
  Wanneer bent u voor het laatst naar de tandarts geweest?
  Gebruikt u medicatie? Waarvoor?
  Heeft u momenteel pijnklachten aan uw gebit? Welke?
  Heeft u momenteel een tandartsverzekering?
  Eventuele opmerkingen
  Protected by reCAPTCHA
  Wij helpen u graag!

  Spoedgevallen

  Met spoed behoefte aan de hulp van een expert in de tandheelkunde? Neem dan direct contact op via onze spoedlijn op 046-4522960.

  Je eerste bezoek

  Bij je eerste bezoek begint de tandarts met een statusopname van jouw gebit. Zo bekijkt de tandarts hoe het er op dit moment dus met je gebit en tandvlees voorstaat. Hierbij maakt de tandarts gebruik van een combinatie van het blote oog, een spiegel en een sonde. Daarnaast vragen we je naar je eigen bevindingen omtrent je gebit. Wat heb je de afgelopen tijd zelf ervaren?

  Dit alles vult de tandarts aan met de informatie uit het dossier van je vorige tandarts.

  Daarbij is het belangrijk om op te merken dat niet alles met het blote oog te zien is. Vandaar dat er behoefte is aan het raadplegen van de röntgenfoto’s van de vorige tandarts. Zijn deze niet van een voldoende recente datum? Dan neemt de tandarts nieuwe foto’s.

  Is alles geïnventariseerd en zijn de gegevens compleet? Dan adviseert de tandarts je over het benodigde onderhoud en/of de behandeling voor jouw gebit.

  In totaal neemt deze eerste kennismaking zo’n half uur in beslag.

  Bij je Eerste afspraak

  Meenemen

  Hierbij herinneren we je er ook nog even aan dat je belangrijk is om een legitimatiebewijs mee te nemen bij het eerste bezoek. Een paspoort, rijbewijs of ID-kaart volstaat. Neem tegelijkertijd ook het pasje van je zorgverzekeraar mee. Eventueel is het een optie om een lijst van je medicijnen op te vragen bij de apotheek. Laat deze opsturen naar ons zorgmailadres of neem deze mee bij je eerste bezoek.

  Dossier vorige tandarts

  n het ideale geval ontvangen we uiterlijk een week voor je eerste afspraak het dossier van de vorige tandarts. In verband met privacyoverwegingen is het de bedoeling dat je deze aanvraag zelf persoonlijk doet. In principe is het plegen van een belletje hiervoor voldoende. Vervolgens mag je vorige tandarts het dossier beveiligd via de zorgmail opsturen naar ons zorgmailadres: 500092550@lms.lifeline.nl.

  Veelgestelde vragen

  Binnen de tandheelkunde merken we dat er een groot aantal veelgestelde vragen zijn. Vandaar dat we je doorverwijzen naar allesoverhetgebit Hier vind je namelijk een antwoord op deze vragen. De website is gemaakt en wordt bijgehouden door de Nederlandse Vereniging ter bevordering van de Tandheelkunde (NMT).

  Dit betreft een beroepsorganisatie voor zowel tandartsen als ook patiënten. Het biedt je op een objectieve manier veel informatie over allerlei afwijkingen van de tanden en het tandvlees. Echter kom je hier ook informatie tegen over declaraties en de tarieven die tandartsen hanteren.

  • Gebruik je medicijnen?

   Als je mondzorgverlener niet (goed) op de hoogte is van jouw medicijngebruik kan dat onveilige situaties tot gevolg hebben en het stellen van een juiste diagnose bij klachten bemoeilijken. Daarom is het belangrijk dat je het altijd aangeeft als je medicijnen gebruikt. Zelfs als de medicijnen in jouw ogen niet van invloed lijken te zijn, is het verstandig hier toch melding van te maken.
  • Stoppen met medicijnen tijdens behandeling

   In principe kun je je medicijnen gewoon blijven slikken als je naar de tandarts gaat. De tandarts kan je echter wel verzoeken om tijdelijk te stoppen met het slikken van de medicatie of de dosis te verminderen. Als je bijvoorbeeld antistollingsmedicijnen gebruikt kan de tandarts, voorafgaand aan een ingreep, vragen om daar tijdelijk mee te stoppen of de dosis te verminderen. Dit is overigens lang niet altijd noodzakelijk. Dit kan in overleg met de huisarts of de trombosedienst.
  • Natura of restitutie?

   Naturapolis Bij een naturapolis krijg je je behandeling volledige vergoed als je naar een behandelaar gaat die een contract heeft afgesloten met jouw zorgverzekeraar. Ga je naar een niet-gecontracteerde behandelaar, dan moet je (een deel van) de kosten zelf betalen. Restitutiepolis Als je een restitutiepolis afsluit, dan mag je zelf kiezen door wie je je laat behandelen. Hier maakt het niet uit of de behandelaar wel of geen contract heeft met de zorgverzekeraar.
  • Tandheelkundige hulp tot 18 jaar zit in de basisverzekering

   De meeste tandheelkundige hulp voor kinderen tot 18 jaar wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Volwassenen hebben hiervoor een aanvullende verzekering nodig, die (deels) de kosten dekt. Maar die is vaak onbetaalbaar voor mensen met een laag inkomen.
  • Wanneer eigen risico bij de tandarts?

   Voor patiënten onder de 18 jaar is de mondzorg onderdeel van de basisverzekering (met uitzondering van kronen, bruggen, implantaten en beugels), maar geldt er geen eigen risico. Voor patiënten vanaf 18 jaar zit de meeste mondzorg niet in de basisverzekering. Dat betekent dat de rekening van de tandarts niet onder het eigen risico uit de basisverzekering valt. Bent je 18 jaar of ouder en maak je echter kosten voor die mondzorg die wél in de basisverzekering zit, dan valt dit wel onder het eigen risico. meer info ( click here )
  E-mailen
  Inschrijven